1 jaar onderzoek in de proeftuin

Een jaar geleden, op 18 augustus 2015, startte het onderzoek in de proeftuin. Samen met 200 huishoudens onderzochten we gedurende 1 jaar hoe vraag en aanbod van energie met behulp van slimme apparaten en een slim energiesysteem beter op elkaar kunnen worden afgestemd.

Door meer balans te brengen in de vraag en aanbod van energie wordt het netwerk minder snel belast en kan duurzame energie zo optimaal mogelijk opgewekt en verbruikt worden. Sinds 18 augustus 2016 is het onderzoek gestopt en worden de slimme apparaten niet meer aangestuurd door het slimme energiesysteem.

Met de resultaten uit de proeftuin willen wij leren hoe het energiesysteem van de toekomst duurzamer kan worden en tegelijkertijd betrouwbaar en betaalbaar kan blijven. Bent u deelnemer en benieuwd naar de uitkomsten van het onderzoek? Zodra de resultaten in kaart gebracht zijn ontvangen alle deelnemers een uitnodiging voor een informatieavond over dit onderwerp. Wij verwachten de deelnemersavond in oktober te kunnen plannen.

 

Gerelateerde artikelen

Reageer