Het onderzoek in de komende periode

December 2015 – Sinds half november worden de apparaten in de proeftuin aangestuurd om de pieken in het net te reduceren. Wat betekent dat?

Om de pieken in het net te reduceren worden sinds half november de apparaten voornamelijk gedurende de zonnepiek (tussen 11.00 en 13.00 uur ‘s middags) en gedurende de avondpiek (tussen 17.00 en 20.00 uur ‘s avonds) aangestuurd.

Tijdens de zonnepiek worden zonnepanelen uitgezet en boilers aangezet; tijdens de avondpiek worden brandstofcellen aangezet en warmtepompen uitgezet. Als deelnemer merkt u hier niets van, hooguit kan het zijn dat u op de genoemde tijdstippen een van de apparaten hoort schakelen.

Gedurende de maand oktober werden de apparaten voornamelijk aangestuurd om te helpen om vraag en aanbod van energie in Nederland in balans te houden. Er zijn geen specifieke momenten op de dag dat de apparaten dan aangestuurd worden, dit hangt namelijk af van het aanbod van elektriciteit in het land. Als het bijvoorbeeld in Nederland hard waait dan gaan de elektrische boilers aan. Het is echter niet te voorspellen wanneer het precies hard gaat waaien.

Hebt u vragen over het onderzoek, stuur dan een e-mail naar info@energiekoplopers.nl. Wij staan u graag te woord.

grafiek750px

 

Gerelateerde artikelen

Reageer