Geslaagde informatieavond

Oktober 2015 – Op woensdag 14 oktober vond de informatieavond over de werking van het slimme energiesysteem plaats. Met meer dan 60 aanwezige deelnemers was het een geslaagde avond.

Tijdens deze avond kregen deelnemers via concrete voorbeeldsituaties inzicht in de werking van het slimme energiesysteem van de toekomst.

Een voorbeeld:
Het waait heel hard waardoor de windmolens op zee (te) veel energie opwekken. Er is zo veel stroom is dat de prijzen negatief worden en je moet betalen om terug te leveren. Je wilt dan de goedkopere en duurzame energie die op dat moment aanwezig is op de markt op dit zelfde moment gaan gebruiken. Hoe kan het slimme energiesysteem hierbij helpen? Het slimme energiesysteem kan vraag en aanbod van energie weer in balans brengen door in dit geval bijvoorbeeld de boiler aan te zetten, de brandstofcel en de zonnepanelen uit te zetten en de warmtepomp aan te laten staan.

Naar aanleiding van de voorbeeldsituaties kregen de deelnemers de gelegenheid om vragen te stellen. Voor de technische liefhebber volgde een meer technische en diepgaande toelichting op de werking van het slimme energiesysteem. Uitgelegd werd hoe de apparaten zorgen voor flexibiliteit in de energievoorziening. Naast de rol van flexibiliteit in de proeftuin kwam ook de veranderende rol van netbeheerders en energiebedrijven aan bod.

informatieavond700px

 

Gerelateerde artikelen

Reageer